Mavi ve yeşil uyumunu gösteren 15 adres..İzmir, Ege Bölgesi’nde en çok turist alan vilayetlerimizden yalnızca birisi. Mükemmel görüntüsü ile birlikte tarihi yapılara da konut sahipliği yapan, İzmir’de gezilecek yerler kışın başka yazın ise bambaşka hoş. İzmir seyahat rehberi içeriğinde kente dair tüm bilgiler yer alırken İzmir’e ne vakit gidilir, İzmir’in meşhur yemekleri nelerdir, İzmir’den ne alınır üzere mevzu başlıklarına dair de bilgiler bulunuyor. Yazları tatil günlerinde çizilen rotanın güzergahında bulunan İzmir’de keşfedecek çok hoş ayrıntılar var. Antik kentler, tarihi binalar, kaleler ve müzeler mükemmel denizi ve plajının yanı sıra herkesi kendine çeken öbür hoş detaylar.
İzmir’de yazın gezilecek yerler, kışın gezilecek adresler ve daha bir sürü hoş ayrıntılar sizlere hayran kalacağınız seyahat fırsatı sunuyor.
İZMİR’DE GEZİLECEK YERLER
İzmir’de gezilecek yerler bakımından bölgedeki en varlıklı vilayetlerden biridir. Tarihi yerleri üzere doğal hoşlukları de hayran kalınacak kadar hoş. İzmir’de gezilecek yerler Efes üzere tarihi binlerce yıl ötesine uzanan yerlerden oluştuğu üzere doğal ömür parkı üzere yeşiline doyulmaz yerler de liste içinde bulunuyor. Herkesin hayran kaldığı bir öbür nokta ise İzmir’in meşhur kordon uzunluğu.
1-İzmir Saat Kulesi
İzmir’in sembollerinden biri olan Saat Kulesi kesinlikle her turistin ziyaret ettiği bir yer. Ayrıyeten İzmir halkının da buluşma noktası burası. İzmir saat Kulesi’ne sizin de kesinlikle yolunuz düşecek. Konak Meydan’da bulunan bu kule kentin en kalabalık noktası tıpkı vakitte. 1901 yılında Osmanlı İmparatorluğu padişahı tarafından İzmirlilere armağan olarak yaptırılmış kule. 2. Apdülhamit tahta çıkışının 25. yıl dönümünde bu türlü bir ikram sunmuş bu hoş kente. 25 metre uzunluğunda olan saat kulesi 4 çeşmeye de sahip. Öncelerde sokaklarda ve bu biçimde halka açık meydanlarda yer alan yapılarda en çok dikkat edilen çeşme ayrıntısı bu yapıya da eklenmiş. Kuledeki saat ise Alman İmparatoru 2. Wilhelm ‘in armağanı olarak biliniyor.
2-Konak Yalı Camii
Konak meydanda yer alan bu cami günümüze kadar ulaşmayı başarabilen bir öbür tarihi eser. Süslemeleri ve çini işlemeleri görmeye, keşfetmeye kıymet. 18. yüzyıldan kalan cami göz allan Kütahya çinilerine sahip.
3-Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Tarihin en eski anlarına tanıklık ettiren bu müzede yüzyıllar ötesinden günümüze gelen eserler ve buluntular yer alıyor. Konak’ta Bahribaba Parkı içerisinde yer alan bu müzeler çarçabuk ulaşabileceğiniz yerde. 1831 yılında vebalıların kaldığı St. Rock Hastanesi olarak kullanılmış. Daha sonra ise kimsesiz çocukların kaldığı bir yetimhane olmuş. Bayraklı (Smyrna), Efes, Bergama, Milet, Klazomenai, Teos ve İasos gibi Ege’nin antik yerlerindeki kazılardan çıkarılan eserler İzmir Arkeoloji Müzesinde Batı Anadolu tarihine ışık tutuyor.
4-Kemeraltı Çarşısı
İzmir’de gezilecek yerler denildiğinde akla birinci gelen yerlerden biri de bu güzide çarşı oluyor. İki yüzyıl öncesine kadar da burası herkesin ortak noktası olmuş. Kemeraltı’nda bulunan çarşı tarihi dokusu ile geçmişten günümüze uzanan bir seyahat noktası. Kentin tüm tarihi, kültürel ve mimari dokusunu burada keşfedebilirsiniz.
Burada gezilecek belirli başlı yerler şöyle sıralanıyor;
Ulusal Kütüphane
Devlet Opera Balesi
Kızlarağası Hanı
Havra Sokağı
Hisar Camisi
5-Aziz Voukolos Kilisesi
Eski İzmir’in birinci piskoposlarından olan Aziz Vukolos adına yaptırılış bu kilise. Rum kesitinin burada ağır bir nüfusla bulunduğu devirde yapılmış. 1922 yılına kadar hizmet veren kilise daha sonra terk edilmiş. 1924 ‘te Atatürk’ün isteği üzerine Asar-ı Atika Müzesi’ne dönüştürülmüş, yani vaktin arkeoloji müzesi.
6-Radyo ve Demokrasi Müzesi
Konak Belediyesi’ne ait bu müze çok fazla vakit harcamadan gezebileceğiniz hoş bir seyahat noktası. Avrupa’nın en yeterli 16 müzesi içerisinde bulunan bu müze Siyasi ve tarihi müzeler kategorisinde yer alıyor.
7-Agora
Smyrna İzmir’in antik ismi olarak bulunuyor. M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender kenti buradan Kadifekale’nin kuzey yamacına taşımış. Agora antik devirlerde bütün ömür alanlarının bir yerde toplanması manasında kullanılan bir sözcüktü. 1927 yılında keşfedilen bu yer tesadüfen ortaya çıkmış.
Roma devri Agora’sına ilişkin buluntular ve kalıntılar günümüzde burada keşfediliyor.
8-Kadifekale
İzmir görünümüne doruktan bakan bu yerde Büyük İskender’in de mezarının bulunduğu söyleniyor. MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender’in buyruğuyla Generali Lysimachos tarafından kurulmuş Kadifekale. Bölge günümüzde çağdaş yapılar ile çevrilmiş olsa da hala Roma ve Helenistik periyoda ilişkin kalıntıları burada görmeniz mümkün.
9-St. Polycarp Kilisesi
1625 yılında inşa edilen bu tarihi yapı Sultan Süleyman’ın buyruğu ile yaptırılmış. Birden fazla dinin bir ortada ahenk içinde yaşadığının en yeterli delillerinden biri de bu kiliseymiş o zamanlarda.
Pazar günleri haricinde her gün saat 15.00 ile 17.00 saatleri ortasında ziyaret edilebilir.
10-Kordon Boyu
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp İzmir Limanı’na kadar uzanan kıyı şeridi en hoş seyahat yerlerinden biri. Cıvıl cıvıl ve renkli bir nokta olan bu yer de İzmir’in sembollerinden. İzmir Körfezi’ne karşı hoş bir manzara ile burada keyifli vakit geçirebilirsiniz.
11-Tarihi Asansör
Karataş’ta bulunan tarihi asansör 1900’lü yıllarda yapılmış. Yahudilerin ağır olarak yaşadığı bir semt olarak bulunuyordu o vakitler burası. 1907’de iki sokak ortasında 58 metrelik kot farkını kapatmak için yapılmış. Öncesinde Halil Rıfat Paşa semtine çıkabilmek için 155 merdiven kullanılıyordu. Nesim Levi ulaşımı kolaylaştırmak için bu asansörü yaptırmış.
12-Doğal Hayat Parkı
İzmir’deki doğal seyahat alanlarından biri olarak burası en çok ziyaret edilen seyahat adresi. Tabiata ve hayvanlara olan hasretinizi gidermek için çok güzel bir seçenek olabilir. 2008 yılında hizmete açılan park 425 bin metrekare yeşil alana sahip. 130 tıp ve 1500 yaban hayvanına konut sahipliği yapan park İzmir’de sizleri bekliyor.
13-Artemis Tapınağı
Diana tapınağı olarak da bilinen bu tapınak tanrıça Artemis’e ithaf edilmiş bir yapıdır. Selçuk ilçesinde bulunan tarihi tapınak Efes’te M.Ö. 550 yılında tamamlanmış. Zamanın en ünlü heykeltıraşlarına yaptırılan Artemis Tapınağı Lidya kralı Croseus’un emri ile Yunan mimar Chersiphron tarafından tasarlanmış.
Bronz heykel süslemeleri bulunan bu tapınakta bir yangın sonucu birçok paha yok olmuş. Efes antik kenti içinde Artemis Tapınağı’nı da gezmeden dönmeyin.
Önerilen içerik; Türkiye’de görülmesi gereken 10 antik kent
14-Kızlarağası Hanı
Çay ve kahve keyfi yapılacak en hoş yerlerden biri bu han. Tarihi dokusunu inceleyerek mistik havasını içinize çekerken hoş demlenmiş çayınızdan da bir yudum alabilirsiniz. İkramlık eşya alacak dükkanlar bulunduğu için burada alışverişinizi yapabilirsiniz.
15-Dario Moreno Sokağı
Üstte bahsedilen tarihi asansör binasına giderken geçeceğiniz bu güzide sokak kesinlikle keşfetmeye bedel bir nokta. Dar bir sokak olan bu yer ismini 1921 yılında burada yaşayan Musevi asıllı gitaristten alıyor. Sokakta sağ ve sol tarafta Rum meskenleri eski halleri ile duruyor. Bu meskenleri de görebilirsiniz. Fotoğraf çekilmek için de uygun bir nokta olabilir.
İZMİR’E NE VAKİT GİDİLİR?
Mayıs ve eylül ayları ortasında İzmir en fazla turist sayısını konuk ediyor. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bu kenti yılın her ayında ziyaret edebilirsiniz. Kışları ılık bir hava hakimken yazın ise sıcaklarda tatil yöreleri en çok ziyaretçi çeken yerler oluyor.
İZMİR’DE GEZİLECEK YERLER İÇİNDEKİ TATİL YÖRELERİ
İzmir en hoş plajlara ve tatil yörelerine sahip bir ilimiz. Yaz tatili geldiğinde en güzel tatil rotalarına İzmir’de gezilecek tatil yerleri da kesinlikle eklenmeli. İşte o güzide tatil yörelerimiz.
Alaçatı
Rüzgar sörfünün de en hoş biçimde yapıldığı Alaçatı herkesin kesinlikle görmesi gereken seyahat noktalarına sahip bir yer. Her sokağı farklı hoş olan bu yerde muazzam hoşluktaki görünümlere şahit olabilirsiniz.
Çeşme
Tatil seven herkesin yaz tatilinde tercih ettiği bir yer Çeşme. Kendine has lezzetleri ve seyahat noktaları ile keşfedilmeyi büyük ölçüde hak ediyor.
Foça
İzmir’de tatil yapılacak yerler içinde bulunan Foça çok hoş deniz görünümüne sahip noktalara sahip. Denize girmek için de hem yöre halkının hem de Türkiye’den herkesin tercih ettiği bu yerde hoş bir seyahat tecrübesi yaşayabilirsiniz.
Dikili
Sakin ve nezih bir tatil rotası olan bu yer İzmir’de gezilecek yerler içinde en hoş plajlara sahip tatil yerlerinden biri. Yaz için planlarınıza farklı bir rota arıyorsanız burayı da ekleyebilirsiniz.
Aşıklar Şelalesi
Bir öbür ismi da Nebiler Şelalesi de yazın ziyaret edilebilecek en güzide yerlerden biri. Şelale içerisinde yer alan işletmelerde kahvaltı da yapabilirsiniz. İzmir’de gezilecek yerler içinde yer alan bu yeri de kesinlikle ziyaret etmelisiniz.
Sevecence Köyü
Selçuk ilçesinde bulunan bu seyahat yeri yalnızca Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından ziyaretçi alıyor. Çok hoş seyahat yerleri bulunan Şirince’de bahar aylarında da hoş bir tatil geçirebilirsiniz. Kesinlikle seyahat yerlerini ziyaret ederek Şirince’yi de keşfetmelisiniz.
Önerilen içerik; Tire’de gezilecek yerler
Ilıca Plajı
Yazın hoş bir deniz ve plajda keyifli bir tatil geçirmek için düzgün bir adres olabilir. Denizi berrak sulara sahip ve plajlar ise tertemiz. Kendi keşfinizi burada büyük keyifle yapabilir, etraftaki değişik noktaları görebilirsiniz.
İZMİR’DE KIŞIN NEREYE GİDİLİR?
Kış turizminde ülkemizin dört bir yanı çok başarılı. Daha çok başka kayak merkezlerimiz ön planda bulunsa da İzmir’de bulunan kayak merkezleri de çok tercih ediliyor. Farklı bir kayak tecrübesi yaşamak için buraya gelebilir ve burada da karın keyfini çıkartabilirsiniz.
Bozdağ Kayak Merkezi
Kar kalınlığı yaklaşık olarak 3 metreyi buluyor burada. Bölge kayak iç.in epeyce elverişli bir yer. Aralık ayından itibaren Mart ayına kadar çok yeterli kayak yapılabiliniyor Bozdağ Kayak Merkezi’nde. Kayak alanları 1528-2157 m yükseklikleri ortasında değişkenlik göstermektedir. Kuzey yamaçlar Alp disiplinine uygun özelliktedir. Bu bölgede 3 adet mekanik tesis bulunmaktadır. Teleski yapılacak olan iki zirve ortası kot farkı yaklaşık olarak 350 metredir. Teleskinin uzunluğu 1300 m civarındadır.
Türkiye’deki kayak merkezleri haberimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İZMİR’E NASIL GİDİLİR?
Adnan menderes Havalimanı’na inerek buradan seyahat yerlerine otobüs ya da taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir’e gitmek için kara yolunu da kullanabilirsiniz. İstanbul ile İzmir arası özel araç ile 4,45 saat sürüyor. Ankara ile uzaklık ise ortalama olarak 7 saat.
İZMİR’DE NE YENİR?
Ege mutfağının en özel ve hoş tatlarını burada bulabilirsiniz. Burada yemeden dönmeyeceğiniz en meşhur lezzet ise boyoz. Kesinlikle boyoz yemeli ve İzmir bombasının da tadına bakmalısınız. İçinden çikolata akan İzmir bomba çok ünlü bir lezzettir. İzmir kumru da burada yenilmesi gereken yemeklerden biri ve kesinlikle tadılması gerekir. Her yerde İzmir kumru bulabilirsiniz.
İZMİR’DEN NE ALINIR?
İzmir’e mahsus ikramlık eşyalar içinde daha çok yiyecekler yer alıyor. Ayrıyeten deniz figürlü süs eşyaları da burada hayli ünlü. Magnetlerde ise görüntülü İzmir sembollerini tercih edebilirsiniz. Üstte bahsedilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan bütün ikramlık eserleri bulabilirsiniz. Kuru incir ise süs eşyaları dışında sevdiklerinize alabileceğiniz en hoş armağanlardan biri. Kuru üzüm de tıpkı biçimde çok tercih edilir.
Bu da ilginizi çekebilir; Denizli’de gezilecek yerler: 2020 aktüel seyahat rehberi
– İzmir,Burada,Tarihi,Yerler,Tatil,Gezi,Yapı,Nokta,Güzel,Bulunan,Ziyaret,İçinde,Kayak,Saat,Gün,Zaman,Kule,Deniz,Herkesi,En Hoş,Antik,Hediye,Müzesi,Müze,Kent,Konak,Kar,Kış,Alan,Tercih,Tür,Ayrı,Park,Sokak,Bölge,Kilise,Metre,Yazın